Ganoderma kávéklub

Egy egészséges élvezet!

Noni az ezerarcú gyógynövény.

noni-juice-625_625x300_51475823877

Szia!

Te tudod mi a Nonii? Halottal már róla?

Találtam egy cikket a Noni eredetéről, hogy honnan is származik a Noni.

A noni más néven morinda citrifolia rubiaceae növény családban tatozó trópusi gyümölcs.

noni12Számos Csendes Óceán bennszülött közösségein belül a növény minden részét felhasználták.

Az egyik tongai ősi legenda úgy tartja, hogy a halál istennője megöli Mauit a félistent , akit egy szertartáson keltettek életre úgy, hogy a noni leveleit a testére helyezték.

A Marquesas szigeteken a noni gyógyító hatása szorosan összefüggtek a test-tetoválási szokásokkal.

A tetoválás fájdalmas volt, és sokan meg is haltak. Akik életben maradtak, azok a noni növényi részeit használták, hogy felgyórsítják a gyógyulási folyamatot, majd a nonit egy rituális szertartáson

az isteneknek ajánlották föl.

Amikor az 1700-as évek végén az európai felfedezők el jutottak a dél-ázsiai szigetekre megismerkedtek a bennszülöttek noni tapasztalataival, még James Cook kapitány is leírta a hajónaplójában, hogy hogyan használták a nonit a bennszülöttek.

Nem csak a gyümölcsét használták fel, hanem a törzsét, levelét, kérgét a rügyét is, igen sokrétű egészségproblémára nyújtott gyógyírt. A törzs egy részét skorpióhal szúrására, kezelésére használták, A gyerekekkel a noni levelét etették meg, amely az A-vitamin hiány kezelésére szolgált.

Mielőtt földbe ásott sütőbe rakták volna a halat be csomagolták a noni levelébe.

noni-329500_960_720A gyökerét, pedig ami sárga színű festéket tartalmazott, ruhafestékre használták. A csoport gyümölcsből, egy átható szagú olajat vontak ki, amelyet a hajas fejbőrre kentek, elkerülve így az élősködőket. A tradicionális orvoslásban szinte minden részét felhasználták. Az éretlen gyümölcsöt sóval össze keverve, sebekre csonttérésekre kötözték , az érett gyümölcsöt pedig horzsolásokra,és fekélyekre használták meleg borogatásként a leveleit belsőleg lázcsillapításra, külsőleg köszvényeknél, fekélyeknél alkalmazták.De sikeresen alkalmazták a noni gyümölcsöt magas vérnyomásra, gyulladásra,gyomorfekélyek, és még szívbajok esetén is

De vajon mit is tud, milyen problémákra segíthet ez a csodálatos gyümölcs?

A tudósok megállapították, hogy a noni gyümölcsben nagy mennyiségű proxerorint tartalmaz,800x anyit mint az ananászban. A szervezet a proxerorint xerorinná alakítja át a szkopoletin és a szerotonin ( a noniban található hormonok)segítségével. A xeronin számos élettanilag nagyon fontos folyamatban játszik szerepet , aktivizálja a szervezet szabályos működéséhez szükséges enzimeket.

Az elvégzett vizsgálatok szerint a noni jótékonyan hathat a vérnyomás szabályozásában, hatákonyan csökkentheti a gyulladásokat,antibakteriális tulajdonsága miatt védelmet biztosíthat az emésztőrendszer,a szív és érrendszer betegségeivel szemben. Aki rosszul alszik, azoknak is van egy jó hírem. A noniban lévő hatóanyagok növeli a szervezet szerotonin és melantonin szintjét ezzel szabályozza az alvásciklust a hőmérsékletet és a hangulatot is.A depresszióban lévő betegeknek is segíthet, kiegészítő kezelésként. Megerősítheti az immunrendszert , beleértve a falósejteket és a nyiroksejteket (rák kialakulásának csökkentése,gyógyulásának elősegítése).

Forrás: http://eletmodszer.com/noni-hosszu-elet.html#tortenete

Egy szó mint száz, valóban érdemes olyan étrend-kiegészítőt fogyasztanunk, aminek az alapanyaga a noni gyümölcs.

A DXN cégnél noni gyümölcsöt tartalmazó étrend-kiegészítő a Morinzhi,amiről itt olvashatsz bővebben<<<<<<<<<

 Fontos! Az itt megjelent cikkek tájékoztató jellegűek, és nem garantált, hogy mindenkire egyformán hat, hiszen szervezetünk különböző, ezért másképp reagálhat a szervezete a noni hatóanyagaira.

 

 

 

Legyen csodás szép napod! :)

Kripnerné Felföldi Rózsa